Magdalena Marcola
dietetyk kliniczny
Dieta na cholesterol. Zasady i jadłospis
Podwyższony cholesterol to zmora naszych czasów. Dowiedz się, jaka dieta na cholesterol sprawdzi się najlepiej. Zaczynamy!
Dieta DASH w praktyce — zasady, zastosowanie i jadłospis
Dieta DASH to druga najzdrowsza dieta świata, sposób na obniżenie ciśnienia i poprawę zdrowia. Dowiedz się, jak działa i jak ją stosować!
Wapń w diecie wegańskiej — jak go dostarczyć?
Wapń to jeden z najważniejszych składników mineralnych. Jakie produkty włączyć do diety roślinnej, aby mieć mocne kości? Sprawdźmy!
Post przerywany. Czy warto go stosować? Plusy i minusy diety IF
Post przerywany (Intermittent Fasting, IF) to popularny sposób na poprawę zdrowia i kontrolę wagi. Czy naprawdę jest skuteczny? Sprawdźmy!
Komosa ryżowa (Quinoa) – wszystko, co musisz o niej wiedzieć
Komosa ryżowa, inaczej quinoa, to superfood. Przybliżę Ci jej właściwości odżywcze, zdrowotne i sposoby na włączenie jej do diety. Zaczynamy!
Cynk na przeziębienie – czy warto?
Cynk na przeziębienie — czy cynk do ssania może skrócić czas trwania przeziębienia i złagodzić jego objawy? Jak działa i jak go stosować?
Dieta lekkostrawna – dla kogo, co jeść, czego unikać? Jadłospis
Dieta lekkostrawna – na czym polega i dla kogo jest przeznaczona? Poznaj listę produktów zalecanych i niezalecanych. Sprawdź przykładowy jadłospis.
Przeziębienie a witamina C. Czy rzeczywiście warto ją brać?
Na przeziębienie… witamina C! Czy rzeczywiście pomaga zapobiegać infekcjom i skracać ich czas trwania? Przyjrzymy się temu!
Siemię lniane – co zawiera, co daje i jak je stosować?
Siemię lniane — co zawiera w swoim składzie, na co pomaga, kiedy i jak je stosować? Lepsze mielone czy w ziarnach? Sprawdźmy!