Magdalena Marcola
dietetyk kliniczny
Szparagi – skarbnica składników odżywczych i ich rola w diecie
Szparagi – co zawierają, które wybrać: białe czy zielone, jak je gotować, kto powinien ich unikać i dlaczego warto włączyć je do diety? Sprawdź!
Jajka w diecie: ile jajek można jeść dziennie?
Jajka w diecie — ile ich jeść, jakie mają wartości odżywcze i jak wpływają na zdrowie? Odpowiedź znajdziesz w artykule!
Ładowanie węglowodanami przed zawodami
Ładowanie węglowodanami przed startem — co jeść, żeby podczas zawodów uzyskać najlepsze rezultaty? Sprawdź mój kompleksowy przewodnik!
Berberyna – co to jest, co daje i jak ją dawkować?
Berberyna to naturalny związek stosowany w insulinooporności i innych problemach zdrowotnych. Sprawdź, jak działa i czy warto ją stosować!
Dieta na cholesterol. Zasady i jadłospis
Podwyższony cholesterol to zmora naszych czasów. Dowiedz się, jaka dieta na cholesterol sprawdzi się najlepiej. Zaczynamy!
Dieta DASH w praktyce — zasady, zastosowanie i jadłospis
Dieta DASH to druga najzdrowsza dieta świata, sposób na obniżenie ciśnienia i poprawę zdrowia. Dowiedz się, jak działa i jak ją stosować!
Wapń w diecie wegańskiej — jak go dostarczyć?
Wapń to jeden z najważniejszych składników mineralnych. Jakie produkty włączyć do diety roślinnej, aby mieć mocne kości? Sprawdźmy!
Post przerywany. Czy warto go stosować? Plusy i minusy diety IF
Post przerywany (Intermittent Fasting, IF) to popularny sposób na poprawę zdrowia i kontrolę wagi. Czy naprawdę jest skuteczny? Sprawdźmy!
Komosa ryżowa (Quinoa) – wszystko, co musisz o niej wiedzieć
Komosa ryżowa, inaczej quinoa, to superfood. Przybliżę Ci jej właściwości odżywcze, zdrowotne i sposoby na włączenie jej do diety. Zaczynamy!