Magdalena Marcola
dietetyk kliniczny

Kremowe mini serniczki z lekko kwaśnymi malinami. Łatwe w przygotowaniu, cudowne w smaku.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 8 sztuk
WARTOŚĆ ODŻYWCZA: 76 kcal
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie sera twarogowego półtłustego (250 g)
- 1 banan (120 g)
- 1 jajo (50 g)
- 1 łyżka ksylitolu (5 g)
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej (25 g)
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego (3 g)
- 1 szklanka mrożonych malin (100 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Wszystkie składniki (oprócz owoców) blendujemy na gładką masę.
- Gotową masę przekładamy do foremek i dekorujemy malinami.
- Pieczemy ok. 25 minut.
DODATKOWE INFORMACJE
Wartość odżywcza:
Całość — Energia: 605 kcal, Węglowodany: 67 g, Białko: 55 g, Tłuszcze: 17 g
Porcja — Energia: 76 kcal, Węglowodany: 3 g, Białko: 7 g, Tłuszcze: 2 g