Magdalena Marcola
dietetyk kliniczny
Makaron z soczewicą i pomidorami
Strączki to roślinne źródło białka i zamiennik dla mięsa czy nabiału w diecie. Dieta oparta na roślinach to same korzyści...
Wegańskie curry z ciecierzycą i szpinakiem
Wegańskie curry to szybka w przygotowaniu, rozgrzewająca potrawa, która zachwyca swoim aromatem. Najlepiej smakuje z ryżem i świeżą pietruszką lub...
Wytrawne gofry z pesto i jajkiem
Gofry ziemniaczane to zdrowsza wersja tradycyjnych placków ziemniaczanych. Są równie pyszne i szybkie w przygotowaniu. Ta wersja gofrów najlepiej smakuje...
Makaron z bobem, ricottą i szpinakiem
Co roku z niecierpliwością wyczekuję sezonu na bób i zawsze staram się go w pełni wykorzystać. Bób jest doskonały od...
Zupa krem z czerwonej soczewicy
Gęsty pomidorowy krem z czerwonej soczewicy. Ta aromatyczna i sycąca zupa, która zachwyca swoim intensywnym kolorem zdecydowanie jest moim faworytem...
Spaghetti z tuńczykiem
Spaghetti z tuńczykiem to prosty i szybki przepis z podstawowych składników dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie. To danie...