O mnie

Mam na imię Magdalena. Jeżeli szukasz profesjonalnej opieki dietetycznej, to jestem tu by Ci pomóc!

Cześć!

Mam na imię Magdalena


Jeżeli szukasz profesjonalnej opieki dietetycznej, to jestem tu po to, aby Ci pomóc! Jako absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, posiadam tytuł magistra dietetyki klinicznej. Regularnie aktualizuję swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach i czytając fachową literaturę. Przez blisko 3 lata prowadziłam swój stacjonarny gabinet dietetyczny, gdzie spotkałam Pacjentów z ogromnym wachlarzem problemów zdrowotnych i żywieniowych. Dzięki mojej wiedzy i doświadczeniu, mogę pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów zdrowotnych i żywieniowych oraz zapewnić Ci bezpieczne i skuteczne rozwiązania.

Magdalena Marcola

Proponowane przeze mnie rozwiązania idealnie sprawdzą się u Ciebie jeśli:

  • chcesz jeść zdrowo, ale nie wiesz, czym tak naprawdę jest zdrowe odżywianie i od czego zacząć,
  • gubisz się w gąszczu dietetycznych informacji i nie potrafisz odróżnić faktów od mitów,
  • nie chcesz rezygnować ze swoich ulubionych produktów i potraw, ale nie wiesz, jak wkomponować je w prozdrowotną dietę,
  • masz wrażenie, że ciągle jesteś na diecie, a nie zauważasz żadnych efektów,
  • potrzebujesz wsparcia we wdrożeniu w życie pozytywnych zmian,
  • potrzebujesz indywidualnego podejścia ze względu na zdiagnozowane u Ciebie choroby.

Jeżeli masz już dosyć szybkich diet dających krótkotrwałe efekty i chcesz trwale zmienić swoje nawyki żywieniowe, to jesteś w dobrym miejscu.

Pokażę Ci, jak zrobić to skutecznie!

Kim według mnie jest dietetyk?

Według mnie dietetyk nie jest osobą, która będzie trzymać nad Tobą „bata” i pilnować, żebyś w 100% realizowała ustalone założenia, bo tylko to przybliży Cię do celu. Dietetyk to osoba, która będzie dla Ciebie drogowskazem na drodze do zmiany nawyków żywieniowych. Osoba, z którą wspólnie będziesz szukać najlepiej dostosowanych do Ciebie rozwiązań. Bo dieta służąca zdrowiu czy prowadząca do redukcji masy ciała to nie tylko zakazy i nakazy, a miła codzienność 🙂

Dlaczego współpraca ze mną to dobry pomysł?

Tak samo jak Ty lubię jeść smacznie i zdrowo, ale nie przepadam za spędzaniem połowy dnia w kuchni. Dlatego możesz mieć pewność, że potrawy, które Ci zaproponuję, będą szybkie i proste w przygotowaniu. Oprócz tego nic nie męczy mnie tak, jak robienie zakupów w kilku różnych sklepach szukając wymyślnych produktów. Dlatego też staram się maksymalnie uprościć listę zakupów, abyś mogła zrealizować ją w jednym sklepie.

W moich dietach nie znajdziesz posiłków, których nikt nie ma ochoty zjeść. Jeśli lubisz kremowe owsianki z owocami, makarony z pełnymi smaku sosami czy chrupiące grzanki z mozzarellą to idealnie trafiłaś. Mam nadzieję, że dzięki mnie przekonasz się, że zdrowe odżywianie jest pełne smaku, kolorów i tekstur.

Dietetyka to dla mnie nie tylko zawód, ale także styl życia. Pragnę udowodnić Ci, że dieta to nie szereg wyrzeczeń, a smaczna droga do zdrowego życia i lepszego samopoczucia. W mojej działalności skupiam się na indywidualnej współpracy z Pacjentem i szerzeniu rzetelnej wiedzy na temat zdrowego żywienia. Chcę nauczyć Cię świadomego podejścia do jedzenia i pokazać Ci, że zdrowa dieta nie jest niczym strasznym, skomplikowanym czy czasochłonnym.

Współpracując z Tobą, zadbam zarówno o Twoje zdrowie fizyczne, jak i psychiczne. Jadłospis nie powinien Cię ograniczać – możesz jeść to, co lubisz i osiągać pożądane rezultaty, a na koniec będziesz w stanie samodzielnie komponować swoje posiłki. Jedną z moich ulubionych i najczęstszych wiadomości, jakie dostaję od swoich Pacjentów po otrzymaniu jadłospisu to pytanie „Czy to na pewno jest dieta?!”.

Jak spędzam wolny czas?

W wolnym czasie przemierzam górskie szlaki, wspinam się na ściance wspinaczkowej i w skałach, podróżuję i czytam książki. Celem czytelniczym na ten rok jest dla mnie przeczytanie 52 książek. Jak na razie idzie mi całkiem nieźle.

A Ty? Jak spędzasz wolny czas? O czym marzysz? 😎

Specjalista przyjazny insulinoopornym

Należę do grona specjalistów zajmujących się dietoterapią w przypadku insulinooporności. Zdobyte przeze mnie kwalifikacje potwierdza certyfikat „Specjalisty przyjaznego insulinoopornym” przyznany przez Fundację insulinooporność — zdrowa dieta i zdrowe życie.

Posiadam wiedzę z zakresu:

  • insulinooporności z punktu widzenia endokrynologii,
  • dietoterapii insulinooporności,
  • praktycznego zastosowania indeksu i ładunku glikemicznego oraz indeksu insulinowego,
  • podstaw aktywności fizycznej w insulinooporności,
  • psychologicznych aspektów dotyczących wsparcia i motywacji Pacjenta.
Specjalista przyjazny Insulinoopornym - Logo Fundacja Insulinooporność

Moje dyplomy i certyfikaty

Najnowsze treści

Dieta w anemii, gdzie źródłem żelaza są produkty pochodzenia zwierzęcego i roślinnego.

Dieta w anemii z niedoboru żelaza: jak uzupełnić niedobory żelaza?

Prawidłowe odżywianie odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Jednakże pewne niedobory składników odżywczych mogą prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych, jak...
Witamina D, produkty spożywcze dostarczające witaminę D.

Witamina D – wpływ na zdrowie, objawy niedoboru, suplementacja

Witamina D ma ogromne znaczenie dla zdrowia. Z tego artykułu dowiesz się, jaką odgrywa rolę, jakie są objawy jej niedoboru...
Planowanie odchudzania

Jak rozsądnie podejść do odchudzania?

Twoje dotychczasowe próby odchudzania były nieskuteczne? Myślisz, że nigdy nie uda Ci się osiągnąć wymarzonej sylwetki? Czujesz, że nie potrafisz...